Woningbouw in Leimuiden-West onzeker door nieuwe regels

Op last van het provinciebestuur moet Kaag en Braassem de geplande woningbouw in Leimuiden-West heroverwegen. Of de situatie gevolgen heeft voor de vernieuwing van de voetbal- en tennisaccommodaties is nog niet duidelijk.

De onzekerheid over de woningbouwplannen is een direct gevolg van nieuw beleid van de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Ze wil ‘bouwen in de wei’ tegengaan om leegstand in de steden te voorkomen. In Nederland staat op dit moment 75 miljoen vierkante meter vastgoed leeg.

Onderbouwing

Volgens wethouder Herman Haarman werkt het provinciebestuur aan een behoefteraming voor nieuwe huizen in de dorpen. “In samenspraak met de regio Holland Rijnland moeten wij nu bij elk bouwplan een onderbouwing geven van de noodzaak. De provincie zegt dat vooral gekeken moet worden naar aantallen. De 2000 nieuwe huizen in Braassemerland worden meegeteld. En daar wringt de schoen. We zijn nog volop in discussie met de provincie, maar de problemen gelden voor heel Holland Rijnland, dus ook voor Nieuwkoop en in mindere mate zelfs voor Alphen. De opstelling van de provincie brengt voor ons een heel onzekere situatie met zich mee, maar ik ga ervan uit dat het uiteindelijk lukt om Leimuiden-West en andere projecten te ontwikkelen.”

Ook voorzitter Wim Buskermolen van de Leimuidense voetbalvereniging Kickers’69 geeft de hoop niet op. “Ik denk dat Leimuiden-West gewoon doorgaat en de vaart erin blijft”, zegt hij.

AD, Ellen Verhaar-Kapiteijn Uit de krant van vandaag (29 september 2017)

Zie ook Bezwaren tegen Woningbouwplannen Leimuiden-West

 

Geplaatst in Actueel Uitgelicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*