Duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop

In het poldergebied van Rijnenburg en Reijerscop worden tot zeker 2030 geen woningen gebouwd. De gemeenteraad wil dat hier op grote schaal duurzame energie geproduceerd wordt. In opdracht van de gemeenteraad worden hiervoor minimaal vier verschillende scenario’s uitgewerkt met daarin verschillende varianten voor energie uit zon, wind of een combinatie daarvan. Dit wordt samen gedaan met initiatiefnemers, bewoners en belanghebbenden. In de tweede helft van 2018 kiest de gemeenteraad welk scenario verder wordt uitgewerkt.

Waarom in Rijnenburg en Reijerscop?

In de Utrechtse regio is het poldergebied Rijnenburg-Reijerscop aangewezen als ‘pauzelandschap’, wat betekent dat hier in ieder geval tot 2030 geen woningen worden gebouwd. Daardoor is er ruimte beschikbaar om aan de grote energie-opgave te werken.

 

Lees verder bij gemeente Utrecht

 

 

 

 

Geplaatst in Actueel Uitgelicht
1 Reactie op “Duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop
  1. Peter Gruters schreef:

    Ik zou graag de nieuwsbrief omtrent Duurzaam Rijnenburg willen ontvangen.
    Zelf ben ik betrokken bij Duurzaam Montfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*